Bezoekerstijdperk
Door: joycemantjes
Blijf op de hoogte en volg Joyce
15 Oktober 2011 | Verenigd Koninkrijk, Norwich
Inmiddels is het alweer een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog heb geschreven. Vandaar dus weer de hoogste tijd voor een nieuw fris verhaal!
Sinds mijn bezoek van Renate en Jeroen is de tijd van de bezoeken uit Nederland geloof ik echt officieel aangebroken. Vanaf nu zal elk verhaal denk ik weer een nieuw bezoek omschrijven ;-) Zo zal dit verhaal wat vertellen van het vriendjes bezoek. Of nou ja, eigenlijk meer het vriendje bezoek (zoveel heb ik er nou ook weer niet)!
Maar voordat ik daar op verder ga eerst nog wat activiteiten van daarvoor zoals de start van het semester (eindelijk!). Zoals ik al redelijk onder de indruk was van de campus hier (groot, veel groen, winkelstraat, barretjes, eet gelegenheden, maw: een dorpje op zich), was ik ook erg onder de indruk van de eerste weken van de start van het semester. Terwijl je in Groningen natuurlijk ook wel een introductie week hebt, vond ik het hier toch weer heel anders. Via via heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk van alle activiteiten mee te krijgen. Aangezien ik hier zelf geen officiële internationale student ben maar een visitor, krijg ik namelijk niet de informatie die de nieuwe studenten krijgen. Toch denk ik dat ik uiteindelijk niets gemist heb. Naast natuurlijk feestjes en alle welkomst informatie voor de studenten, werd er ook veel aandacht besteed aan andere dingen. Zo was er bijvoorbeeld een planten-, poster- en pannen en pottensale om iedereen wat te helpen met zijn of haar uitzet voor dit nieuwe op-kamers-gaan-avontuur. Ik heb echter geen plant, poster, pan of pot gekocht. Ik was tevreden met mijn gratis activiteiten poster voor het eerste semester (ik blijf toch een Nederlandse). Wel heb ik wat geld uitgegeven op de Soc-(society) en de Sportmarkt waar alle societies en sportclubs te bewonderen zijn. In eerste instantie was ik niet van plan om lid te worden van een society, ik had ondertussen genoeg mensen leren kennen en ik heb al genoeg dingen te doen voor deze paar maanden. Tot ik de dag van te voren met mijn huisgenootje sprak en zij mij vertelde dat er heel veel verschillende societies zijn zoals onder andere een baking society, een life music society, een movie society, maar ook een rock gospel society en een brei society. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van het ontzettende brede aanbod. Dit veranderde mijn idee van een society (de gezelligheidsverenigingen en Nederland) en voor slechts 3 pond voor het hele jaar vond ik het dan ook wel een goed idee om lid te worden van de meeste hippe society: de breiclub!! Ik ben dan ook begonnen met het meest simpele breiwerkje dat er bestaat: een sjaal :). Daarnaast ben ik lid geworden van de badmintonclub nadat ik erachter was gekomen dat badminton behoorlijk intensief kan zijn! Helaas viel de eerste sessie wel wat tegen aangezien het vooral veel wachten was totdat je weer kon spelen en het dan ook nog eens minder intensief was dan mogelijk is. Morgen ga ik het echter weer proberen aangezien er dan een training wordt gegeven! Met deze lidmaatschappen erbij heb ik heb in ieder geval nog genoeg dingen te doen de komende maanden.
Naast de start van het semester, wat dus al een activiteit op zich was, heb ik samen met Birthe een mooie fietstocht (+/- 40 km) gemaakt voor het zien van een typisch Engelse sport: polo! Gezien het feit dat de club nog niet zo lang leek te bestaan en het einde van het seizoen naderde, viel de polo echter wat tegen. Er waren maar 6 leden aanwezig en tot de top behoorden zij nog niet. Na de eerste chukka van 10 minuten was de vraag onderling dan ook: “zullen we nog een chukka spelen of zullen we lekker aan het bier gaan?”. Toch was het leuk om even gezien te hebben en een eerste indruk van deze sport te krijgen. De fietstocht was namelijk ook zeker de moeite waard dus al met al toch weer een zeer geslaagde dag! De dag erna hebben we met een hele groep meiden een heerlijke picknick in het park gehouden waarbij iedereen met iets aparts aankwam zetten. Erg leuk om op zo’n kneuterige manier ook eten van alle andere landen te ontdekken.
Een van de volgende dagtripjes was ons bezoek aan Peterborough. Dit is een plaatsje schuin boven Cambridge en een van de weinige andere plaatsje van redelijke grootte in de buurt van Norwich. Samen met Emma, Birthe en haar vriend zijn we hier per trein naar toe gegaan op een van die prachtige zomerse dagen begin oktober. Ook voor deze dag gold echter weer: de dag, het weer en de gezelligheid waren zeer geslaagd. De plaats echter viel tegen. Naast een mooie kathedraal en wat leuke fonteintjes hadden we Peterborough al snel gezien. In ieder geval kunnen we nu uit eigen ervaring zeggen dat het niet de moeite waard is om naar Peterborough te gaan.
Ondertussen zijn we dan eindelijk aangekomen bij het bezoekersdeel, Rick en ik in Norwich! Natuurlijk erg leuk om elkaar weer te zien na zo’n tijd en over 5 weekjes komt hij gezellig alweer mee met mijn ouders. Na onze hereniging op donderdagavond zijn we vrijdag begonnen met een tripje naar de broads (meren) van Norfolk. Gezien het feit dat ik natuurlijk wel met een echte schipper te maken heb maar dat ook hij nu vakantie had, hebben we een leuke rondvaart tour op een boot gedaan. Samen lekker veel kritiek gegeven op de betreffende schipper (er kan er natuurlijk maar 1 de beste zijn ;-) ) maar ondertussen wel genoten van het Engelse Giethoorn (oftewel het Engelse Nederlandse Venetië). Vervolgens ’s avonds nog lekker een biertje gedronken met wat anderen in een typisch Engelse pub in Norwich. Zaterdag en zondag hebben we vervolgens lekker rustig doorgebracht in het iets mindere mooie weer in Norwich. Natuurlijk even gewinkeld en ook de leuke en mooie straatjes van Norwich laten zien. Zaterdag avond toch weer een tripje gemaakt en dit keer naar het kustplaatsje Great Yarmouth om te kijken naar een greyhoundrace. Naast de entree kosten en een drankje geen geld uitgegeven om te wedden maar ook hiervoor geldt weer: erg leuk om het een keer gezien te hebben! Schiet een of ander nep konijn af om langs de baan te racen en de honden rennen er op een behoorlijk hoog tempo achteraan om vervolgens vrolijk het hele nepbeest te negeren zodra deze weer stil komt te staan. Het is ook zo makkelijk…
Maandag ochtend weer vroeg opgestaan om met een coasthopper richting Holkam en Cromer te gaan. Dit zijn allebei plaatsjes aan zee in het Noorden waarbij we in Holkam een rondje hebben gelopen om een groot landhuis. Vervolgens in Cromer lekker langs het strand gelopen en ’s avonds terug in Norwich heerlijk uit eten geweest in the bicycle shop (tjsa, ik weet ook niet waarom dat zo heet). Dinsdag was alweer de dag van vertrek. Gelukkig hadden we nog een ochtendje en die hebben we dan ook gebruikt om een Engels ontbijtje te eten op de campus om vervolgens nog even de campus en mijn werkplek te laten zien. Daarna is Rick weer richting Stansted gegaan en begon voor mij de werkweek weer. Maar ach, valt toch mee, een werkweekje van 3,5 dag. Gelukkig ondertussen eindelijk al mijn data ontvangen zodat ik weer verder kan met mijn eigen artikel. De statistiek kan gaan beginnen!
Tot slot kreeg ik van de week nog het bericht dat Coldplay hier eind oktober op zal treden voor slechts 20 pond. De kaartverkoop ging vanochtend (zaterdag) van start om 9 uur en vrijdag avond om 23 uur zouden ze een gebouw open gooien om de rij warm binnen te kunnen laten zitten en deze te voorzien van toiletfaciliteiten. Ik was al mooi van plan om daar vanaf 23 uur de nacht door te brengen om zo’n goedkoop kaartje te bemachtigen. Helaas kwam het eerste bericht op donderdag al binnen dat de rij al was begonnen. Uiteindelijk rond het middag uur op vrijdag was de rij al vol en was het niet zinvol meer om nog aan te sluiten. Je moet het er maar voor over hebben, 2 dagen en 2 nachten (waarvan een groot deel in de behoorlijke kou) in de rij zitten. Het had mij erg leuk geleken om bij het concert te zijn en helemaal voor slechts 20 pond maar ach, zo’n die hard fan ben ik nou ook weer niet!
http://www.eveningnews24.co.uk/what-s-on/music/coldplay_fans_in_norwich_rewarded_for_their_loyalty_1_1091516 . Ik heb ondertussen tickets voor een optreden van Flogging Molly, We were promised jetpacks en the naked and famous wat ook vast erg leuk gaat worden ;-) En wat denk je?! Zonder rij!
Tot de volgende keer!
Liefs
15 Oktober 2011 - 13:58
Leanne:
Hee lieverd!
Leuk om weer een verhaaltje van je te lezen! Echt op zn Joyce geschreven haha! Hoor het je zo vertellen!;-)
Volgens mij vermaak je, je prima daar! Gelukkig maar! Wel fijn dat al je data nu binnen is zodat je eindelijk echt kunt beginnen!
Succes ermee en geniet lekker verder!
Dikke kus en veel liefs Leanne -
15 Oktober 2011 - 14:21
Ineke Bender:
Je schrijft leuk en we zien dat je geniet van het Engelse leven. Wij waren 2 weken in Scotland, ook leuk, maar wel regen, de hele wereld had zon. London overtrof het ene record na het andere. In Glasgow kon je buiten je haren wassen!!
Het studeren en je geschrijf valt dat mee of tegen?? Spreek je al mooi Engels?
Liefs van je liefste? tante. -
16 Oktober 2011 - 09:45
Liesbeth:
Hey grote dochter,
Heerlijk he, gewoon kunnen slapen (we hadden het er nog over, die rij haha). Die honden gingen erg hard zo te zien op de foto!
Wij zijn lekker de volgende die komen. We verwachten natuurlijk wel een pianoconcert dan he, dat snap je wel!
Dikke kus van ons -
16 Oktober 2011 - 14:28
Robbert V:
Haha badminton! Leuke sport hoor;-)! En in Nederland was het ook onmogelijk om aan kaartjes voor Coldplay te komen..=(!
Veel plezier! -
17 Oktober 2011 - 10:27
Colinda:
Ik geniet van je verhalen Jo! :-D
Ga zo door!!!
Kus -
18 Oktober 2011 - 07:58
Corine En Henk:
hoi joyce weer een leuk verhaal nu begrypen we dat we al een tyd niets van je gehoord hebben je doet veel leuke dingen en geniet echt van alles we wensen je nog veel plezier en studie toe en wachten weer op je volgende verhaal hier is alles okido alleen rot weer nu liefs van ons -
27 Oktober 2011 - 17:39
Marianne Bokma:
Hoi Joyce,
heb van je moeder de link van jouw reis/studie verhaal gekregen. Zo te zien en te lezen geniet je in Engeland.
Hoop de je een leuke tijd hebt en straks ook nog gezellig even met Pa en Ma die langs komen.
Ik zal je blijven volgen ( anders hebben je moeder en ik niets te kletsen ;.)
Groetjes, Marianne